Buitenlandse kaas.
Klik
voor vergroting
|
In ons assortiment (uit twaalf verschillende landen) bevinden
zich plusminus honderdvijftig verschillende kazen afkomstig
van drie melksoorten, koe, geit en schaap. De Kaashut heeft
zes AF! soorten in huis. |
Camembert Cru affineé a.o.c.
Traditionele Normandische Camembert, waarin geen poedermelk,
proteïnen
of kleurstoffen mogen worden toegevoegd. De melk mag niet boven
de 37 graden worden verhit. De wrongel moet verticaal gesneden
worden
en handgeschept in de vormen gedaan worden. Het zouten mag alleen
met droog zout. Na het zouten wordt het bewaard met een temperatuur
tussen de 10 en 14 graden. Daarna wordt het in kelders op houten
planken rond de 9 graden bewaard. De a.o.c. voorschriften schrijven
voor dat deze kazen uit een AF! gebakend gebied dienen te komen.
Brie de Meaux affineé a.o.c.
Vijftig kilometer van Parijs ligt de streek de Meaux. Deze kaas
moet met een speciale pelle a brie (brie-schep) met de hand in de
vorm geschept worden. Het zouten mag alleen met droog zout. De a.o.c.
voorschriften schrijven voor dat deze kazen uit een AF! gebakend
gebied dienen te komen.
Naar boven | Vorige
pagina
Reblochon Fruitier affineé
a.o.c.
De opmerkelijkste kenmerken van deze bergkaas uit de Savoie is dat
hij fris jong en zacht is. De naam komt van het werkwoord 'reblocher'
dat 'opnieuw aanraken van de uier' betekent. Dit komt omdat deze
kaas met de dikkere vollere melk van de tweede melking gemaakt wordt.
De a.o.c. voorschriften schrijven voor dat deze kazen uit een AF!
gebakend gebied dienen te komen.
Bontaleggio di Grotta affineé
a.o.c.
Noord Italië brengt ons deze fraaie bergkaas. In vochtige grotten
en in kisten verpakt is deze kaas zorgvuldig met grof zeezout gewassen
en geborsteld. In het laatste stadium van de affinage gaat de rijpingsmeester
dagelijks de grotten in om de kaas te kunnen beoordelen of hij geschikt
is voor consumptie.
Naar boven | Vorige
pagina
Sèvre et Belle Chevre d 'Ór
affineé a.o.c.
De streek Poitou is vermaard om haar kwalitatief hoogwaardige geitenkaas
Zilte zeelucht en kruidige grassoorten creëren de juiste basis voor
dit met goud bekroonde geitenkaasje. Door de bijzondere zuivere
smaak is dit geitenkaasje voor eenieder toegankelijk maar…. let
op het ondeugende ondertoontje!
Camembert Cru Calvados affineé
a.o.c.
Normandië, bekend om zijn Camembert en Calvados. De Camembert wordt
vlak na de affinage en voor de consumptie van de witschimmelflora
ontdaan en kortstondig verder geaffineerd in Calvados, daardoor
ontwikkelt zich een verrassende combinatie van eten en drinken tegelijk.
Naar boven | Vorige
pagina
|