De Kaasplank
Onze online winkel

Buitenlandse kaas.


Klik voor vergroting
In ons assortiment (uit twaalf verschillende landen) bevinden zich plusminus honderdvijftig verschillende kazen afkomstig van drie melksoorten, koe, geit en schaap. De Kaashut heeft zes AF! soorten in huis.

Camembert Cru affineé a.o.c.
Traditionele Normandische Camembert, waarin geen poedermelk, proteïnen of kleurstoffen mogen worden toegevoegd. De melk mag niet boven de 37 graden worden verhit. De wrongel moet verticaal gesneden worden en handgeschept in de vormen gedaan worden. Het zouten mag alleen met droog zout. Na het zouten wordt het bewaard met een temperatuur tussen de 10 en 14 graden. Daarna wordt het in kelders op houten planken rond de 9 graden bewaard. De a.o.c. voorschriften schrijven voor dat deze kazen uit een AF! gebakend gebied dienen te komen.

Brie de Meaux affineé a.o.c.
Vijftig kilometer van Parijs ligt de streek de Meaux. Deze kaas moet met een speciale pelle a brie (brie-schep) met de hand in de vorm geschept worden. Het zouten mag alleen met droog zout. De a.o.c. voorschriften schrijven voor dat deze kazen uit een AF! gebakend gebied dienen te komen.

Naar boven | Vorige pagina

Reblochon Fruitier affineé a.o.c.
De opmerkelijkste kenmerken van deze bergkaas uit de Savoie is dat hij fris jong en zacht is. De naam komt van het werkwoord 'reblocher' dat 'opnieuw aanraken van de uier' betekent. Dit komt omdat deze kaas met de dikkere vollere melk van de tweede melking gemaakt wordt. De a.o.c. voorschriften schrijven voor dat deze kazen uit een AF! gebakend gebied dienen te komen.

Bontaleggio di Grotta affineé a.o.c.
Noord Italië brengt ons deze fraaie bergkaas. In vochtige grotten en in kisten verpakt is deze kaas zorgvuldig met grof zeezout gewassen en geborsteld. In het laatste stadium van de affinage gaat de rijpingsmeester dagelijks de grotten in om de kaas te kunnen beoordelen of hij geschikt is voor consumptie.

Naar boven | Vorige pagina

Sèvre et Belle Chevre d 'Ór affineé a.o.c.
De streek Poitou is vermaard om haar kwalitatief hoogwaardige geitenkaas Zilte zeelucht en kruidige grassoorten creëren de juiste basis voor dit met goud bekroonde geitenkaasje. Door de bijzondere zuivere smaak is dit geitenkaasje voor eenieder toegankelijk maar…. let op het ondeugende ondertoontje!

Camembert Cru Calvados affineé a.o.c.
Normandië, bekend om zijn Camembert en Calvados. De Camembert wordt vlak na de affinage en voor de consumptie van de witschimmelflora ontdaan en kortstondig verder geaffineerd in Calvados, daardoor ontwikkelt zich een verrassende combinatie van eten en drinken tegelijk.

Naar boven | Vorige pagina


Index | vers v/h mes | kaasplank | wijnkaart | salades | notenbar | broodmand | delicatessen | contact | Email