Onze online winkel
Oude Baarsjes | Buitenlandse kaas | Wijn en kaas

Beemsterkaas is uniek in smaak en kwaliteit, klik hier!

Boer Piet, klik hier!

Oude Baarsjes, klik hier!

De kaasplank.
Hier laten wij u graag kennismaken met een aantal van onze kaasproducten die vers van het mes worden verkocht in onze winkel. In ons buitenlandse kaasassortiment (uit twaalf verschillende landen) bevinden zich plusminus honderdvijftig verschillende kazen afkomstig van drie melksoorten, koe, geit en schaap.

Een stukje geschiedenis.
Hoe de eerste kaas ontstond is voor ons een mysterie maar dat er al vroeg in de geschiedenis kaas gemaakt en gegeten werd is duidelijk geworden bij archeologische vondsten. De vervaardiging van dit door ons zo gewaardeerde voedingsmiddel, dat ons tegenwoordig in vrijwel onbegrensde verscheidenheid ter beschikking staat, berust nog steeds op drie elementaire uitvindingen, die vele duizenden jaren geleden werd gedaan, maar tot op de huidige dag onveranderd zijn gebleven De allereerste is de melkwinning, ten tweede de indikking van de melk onder invloed van de temperatuur, was het koud, dan duurde het langer voordat de wei van de melk gescheiden werd, ten derde de stremming van de kaas, door de lebmaag van een kalfje.

Kaasassortiment.
Dat De Kaashut een voortreffelijk kaasassortiment in huis heeft, is bekend. Sinds jaren verkopen we kaas van Noord-Hollandse kwaliteit onder ons eigen merk SMAAQ van jong tot oud maar ook mosterdkaas, brandnetelkaas, roomkaas en Edammer. Verder voeren wij nog enige merkkazen: Leerdammer, Maaslander jong, Maaslander belegen en Milner licht gerijpt (dit is een 30+ kaas). Onder de noemer dieetkazen hebben we 20+ extra pikant, Boerenleidse kaas van jong tot oud. Natriumarm, pikant belegen en belegen komijn.

Boerenkaas.
Boerenkaas verkopen we onder de naam Boer Piet en komt direct van de boerderij. Het wordt handgemaakt uit frisse, volle rauwe melk volgens een eeuwenoude traditie dus er zal geen kaas hetzelfde smaken. Boerenkaas is leverbaar van jongbelegen tot snijdbaar oud.

SmaaQ Oude Baarsjes.
Oude Baarsjes is een heerlijke oude kaas die tien maanden traditioneel gerijpt is. Het is een uitzonderlijke kaas, zuiver en vol van smaak met een constante kwaliteit. Wij nodigen u graag uit om eens een stukje van deze kaas te komen proeven.

Wijn en kaas.
Een stukje kaas bij een heerlijk glas wijn, wie vindt dat niet heerlijk. maar welke wijn drinken we bij welk stukje kaas? Wij geven u graag enkele combinaties:

  • Bij een grote witte wijn
    Brie de Meaux, Vacherin Mont d'Or, Neufchatel, Chaource, Valençay, Beaufort of Reblochon.
  • Bij niet te krachtige Bordeaux of Bourgogne
    belegen Goudse of Edammer, Bel Paese, Tilsiter, Carrè de l'Est, Gorgonzola of een Stilton.
  • Bij een krachtige Bordeaux, Bourgogne of Rhônewijn
    belegen Boeren-Gouda, oude Edammer, Cantal, Camembert cru, Brie de Melun, Epoisses, Maroilles, Pont l'Evêque, Roquefort, Bleu d'Auvergne of Fourme d'Ambert.
  • Bij een fruitige en/of droge witte wijn
    Friese nagelkaas, Leidse kaas, kruidenkaas, Morbier, Saint-Marcellin, Munster, Emmental, Sbrinz of Gruyère.
  • Bij Beaujolais
    belegen Goudse, Kernhem, Reblochon, Coulommiers, Ricotta, Bresse bleu, belegen Edammer of verse Schapenkaas.
  • Bij Rosé
    jong belegen Goudse, Appenzeller, Selles-sur Chèr, Montrachet, Kernhem, Bûche Lorraine, roomkaas en Gorgonzola-Mascarpone

 


Index | vers v/h mes | kaasplank | wijnkaart | salades | notenbar | broodmand | delicatessen | contact | Email